Re: podrozvahová evidence
Tphle jsem našla na jejich webu:
Podrozvahové účty nevstupují do rozvahy. Je-li na podrozvahových účtech počáteční stav, je nutné tyto účty zadat do agendy Účetnictví/Počáteční stavy/Počáteční stavy účtů ručně.
Ale v praxi to ověřené ještě nemám, já podrozvahové dávala prvně ve 2009 a ještě nemám datovou uzávěrku.
Re: podrozvahová evidence
Dobré ráno, jejda, to jste moc hodná, v minulém programu mi na účtech podrozvahy, kde jsem měla např. leasingy (vyžadovala to auditorka) zůstávaly PS. Takže POhoda to asi nedělá... Právě jsem dodělávala inventury a vrtalo mi hlavou proč mi to zmizelo... jestli to není účetně správně, že to mizne... ale já to tam potřebuji vidět v obratovce.. aby bylo jasno, že mám v majetku akcie za vyšší cenu, než kolik je jejich jmenovitá hodnota.
Ještě jednou moc děkuji
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 3. 2010 15:22
dobrý den, v loňském roce jsem zada na účty 751 x a 790 nakoupené akcie ve jmenovité hodnotě... na 061 jsou zařazeny za kupní ceny.. Protože cena byla rozdíla, takto jsem označila, aby se nezapomnělo v případě, že by se akcie prodávaly. Jenže? jsem zjistila, že při přechodu roku 2008 a 2009 mi účet 751 a 790 zmizel? znamená to, že musím každý rok zapisovat na tyto účty?
Děkuji moc za jakékoliv zkušenosti
Blanka