Dobrý den,
pobírání rodičovského příspěvku podnikání nikterak nebrání. Z důvodu rodičovského příspěvku budete OSVČ vedlejší. Registrujete se samozřejmě na FÚ, ČSSZ i ZP. Nejlépe prostřednictvím centrálních registračních míst živnostenských úřadů. OSVČ vedlejší neplatí v prvním roce do podání přehledů zálohy na pojistné. Poté se stanoví doplatky dle výše výdělku (sociální v případě překročení rozhodné částky) a případné zálohy na další období.
Doporučuji naše články zaměřené na vedlejší výdělečnou činnost a podnikání na rodičovské dovolené.
Dagmar Kučerová ;)
Dobrý den,
zajímalo by mě, zda-li někdo zkoušel franchisové podnikání? Líbí se mi, že člověk může dělat i z domova, získá nadstandardní výdělky atd. Jen je tam tedy vyšší počáteční vklad, ale když si spočítám veškeré výdaje a nutnosti k vyřízení, franchisa mi vychází pořád lépe. Našla jsem i pár kontaktů, ale známá mi doporučuje www.avexsystems.eu. Znáte někdo prosím? Nebo máte nějaký kontakt, který by také stál za to?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 8. 2011 7:19
Dobrý den, chci se zeptat zda si můžu udělat ŽL, když jsem na RD? Myslím tím zda nepřijdu o rodičovský příspěvek? A ještě se chci zeptat jak je to se zdr. a soc.?Děkuji.