Podnikání při rodičovské dovolené

• (neregistrovaný)

30. 8. 2011 7:19

Dobrý den, chci se zeptat zda si můžu udělat ŽL, když jsem na RD? Myslím tím zda nepřijdu o rodičovský příspěvek? A ještě se chci zeptat jak je to se zdr. a soc.?Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 8. 2011 9:20

autorka

Dobrý den,

pobírání rodičovského příspěvku podnikání nikterak nebrání. Z důvodu rodičovského příspěvku budete OSVČ vedlejší. Registrujete se samozřejmě na FÚ, ČSSZ i ZP. Nejlépe prostřednictvím centrálních registračních míst živnostenských úřadů. OSVČ vedlejší neplatí v prvním roce do podání přehledů zálohy na pojistné. Poté se stanoví doplatky dle výše výdělku (sociální v případě překročení rozhodné částky) a případné zálohy na další období.

Doporučuji naše články zaměřené na vedlejší výdělečnou činnost a podnikání na rodičovské dovolené.

Dagmar Kučerová  ;)     

• 31. 10. 2011 13:49

Mikiki (neregistrovaný)

Dobrý den,

zajímalo by mě, zda-li někdo zkoušel franchisové podnikání? Líbí se mi, že člověk může dělat i z domova, získá nadstandardní výdělky atd. Jen je tam tedy vyšší počáteční vklad, ale když si spočítám veškeré výdaje a nutnosti k vyřízení, franchisa mi vychází pořád lépe. Našla jsem i pár kontaktů, ale známá mi doporučuje www.avexsystems.eu. Znáte někdo prosím? Nebo máte nějaký kontakt, který by také stál za to?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).