Re: 381 - NPO
Pokud se jednalo o osobní auto, kde nešlo v roce 2006 DPH uplatnit, měla jste dle doby leasingu tuto částku, o které už víte z čeho se skládá vydělit počtem měsíců uzavřené smlouvy a každý rok uplatnit část do nákladů. Část vztahující se k roku 2009 můžete uplatnit daňově, minulé roky posuďte, zda "půjdete do dodatečných přiznání, jinak do nedaňových nákladů.
Pokud šlo o osobní automobil bez možnosti odpočtu DPH, tak je správně, že jste účtovala na 381 celou částku i s DPH. Zřejmě došlo k chybě při účtování měsíčních částek časového rozlišení, kde jste zřejmě výpočet provedla z částky bez DPH. Pokud to tak je, spravila bych to účtováním 518/381 ovšem nedaňově.
této
Děkuji za rady, o osobní automobil ale bohužel nešlo, takže to není správně zaúčtované...šlo o VZV. Nespíš to udělám jak radíte. Odepíšu to nedaňově.
Moc Vám oboum děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 3. 2010 16:45
Dobrý den, mám malý dotaz.
V roce 2009 nám končil leasing a právě jsem zjistila, že mi nesedí konečná částka....dohladala jsem dokonce i proč, ale nevím si s tím rady....prosím poraďte. Na začátku, někdy v roce 2006, kdy se leasing sjednával se platila mimořádná splátka a potom každá ostatní. No a já jsem právě zjistila, že mám na účtu 381 zaúčtovanou celou mimořádnou splátku i s DPH a přesně o tuto částku mi to teď nesedí, dá se toho nějak zbavit???
Jestli ano, tak prosím poraďte jak.
Děkuji L.