Re: prodej pozemku 2008-daň z převodu 20
Odpověď najdete v §10/5 ZDP- u příjmů z prodeje nemovitostí je výdajem zaplacená daň z převodu nemovitostí , i když je uhrazena v jiném zdaňovacím období, dáte do 2009 i když jste platila 2010. Ale pokud to už bylo v 2008, tak podat dodatečné DP, kde uplatníte výdaj na zaplacenou daň z nemovitostí.
Re: prodej pozemku 2008-daň z převodu 20
Teď jsem to posčítala, a pokud bych mohla použít paušální výdaje procentem (60%) bylo by to pro mně výhodnější. Je tu i tato možnost? Děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
17. 3. 2010 8:10
Dobrý den, marně hledám v historických dotazech můj problém. V roce 2008 jsem prodala pozemek koupený v roce 2007. Dle § 10 zdaním příjem snížením o cenu kupní, na pozemku jsem nechala zbudovat elektrickou přípojku, tedy cenu přípojky. Jakým způsobem dostanu do výdajů daň z převodu nemovitosti, kterou budu platit až letos?
Děkuji za pomoc.