Re: Předčasné ukončení životního pojiště
Aha takže klidně i 10 let tak to děkuji. a ještě by mně zajímalo jedna věc, co když v práci podepíšu že chci roční zúčtování a v práci neřeknu, že jsem tuto pojistku předčasně zrušila, mají šanci na to nějak přijít? jen by mně to tak zajimalo :-). Děkuji
Zaměstnavatel to nezjistí, ale Finanční úřad by Vám daň doměřil i s penále apod. Takže osobně bych neriskovala :).
No taky mně napadlo, že pokud je mzdová účetní všímavá tak by si mohla všimnout že v minulých letech jsem to uplatňovala a teď ne a mohla by se mně zeptat, takže je to každopádně risk, který asi riskovat nebudu. jinak moc děkuji za příspěvky
Není to o tom, že si mzdová účetní nevšimne. Je to o tom, co si poplatník vypíše na straně 4 Daňového prohlášení a zda včas (do 15.2.) doloží potvrzení. Mzdová se může poplatníka zeptat, jestli si nezapomněl ŽP uplatnit, ale to je asi tak všechno. Je to soukromá věc poplatníka.
Ano je to jeho soukromá věc, ale mzdová by ho měla upozornit, že pokud pojistku předčasně zrušil má povinnost podat daňové přiznání jelikož nesplnil podmínky. Je to na každém, já na to zaměstnance upozorňuji a event. jim pomůžu i daňové přiznání vyplnit a to mám více než 300 lidí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
17. 3. 2010 10:48
Dobrý den, pokud předčasně ukončím životní pojištění, tak si musím podat daňové přiznání a zvýšit si základ daně o ty částky o které jsem si ten základ daně v těch minulých letech snížila, to chápu, ale chtěla jsem se zeptat jestli si to musím navýšit o všechny částky za ty roky nebo jenom za poslední 3 roky nebo tak nějak podobně.Děkuji moc