Re: ELDP 2009 prosím o radu
R+S, pokud je důchodově pojištěn. ELDP 21009 nelze opravit, musíte ho napsat znovu (pokud jednatel ještě nemá svoji kopii - jestli má, ať Vám ji vrátí),a ještě je důležité, jestli je za zaměstnavatele odvedeno pojistné za celý rok 2009. V měsících, za které firma dluží, není jednatel pojištěn (budou tam X)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 3. 2010 11:07
dobrý den, jsem spíš začátečník ve mzdách, převzala jsem účetnictví firmy od bývalé účetní.
paní účetní mi předala ELDP 2009 , který mám poslat do konce dubna na OSSZ.
na ELDP má kód 3+S - což se mi nezdá, proto prosím o radu.
smlouva o výkonu funkce jednatele, zároveň statární orgán.
tudíž si myslím , že na ELDP by mělo být R+S.
jednatel je také zároveň zaměstnanec a jednatel v dalších dvou firmách, což ale do ELDP určitě nepatří, a v každé firmě má zvlášť ELDP.
měl do roku 2008 také dohody o pracovní činnosti, proto si myslím , že bývalá účetní v tom má chybu. a já bych eldp opravila na R+S.
můžete mi prosím poradit, jelikož ve mzdách teprve začínám , a nechci udělat chybu.
díky