Hlavní navigace

Daňové přiznání - úhrn příjmů

  • (neregistrovaný)

    18. 3. 2010 15:04

    Dobrý den,
    prosím o radu, jak správně vyplnit daňové přiznání (k dani z příjmů fyzických osob) - kolonku 31 Úhrn příjmů. Od 1.1. do 30.11.09 jsem byla zaměstnaná - od zaměstnavatele jsem obdržela Potvrzení o zdanitelných příjmech (podepsala jsem prohlášení za 1.-11.2009). Následně jsem však ve výplatě za prosinec obdržela ještě doplatek mzdy - bonus ve výšce 3630/hrubá mzda/. Od mzd.účetní jsem chtěla vystavit nové Potvrzení o příjmech, ale to jsem od ní nedostala. Je to tak správně nebo mi musí Potvrzení vystavit ? Je třeba tento doplatek mzdy uvádět do daňového přiznání ? Pokud ano, tak kam a jakým způsobem mám doložit ? Mám jen výplatní pásku (ještě doplňující info - na pásce není uvedena záloha na daň ale daň ze mzdy 15% - srážko.).
    A ještě jeden dotaz (spíš pro ujištění) - od 1.12. jsem v evidenci Úřadu práce - příjem z ÚP předpokládám do daňového přiznání nikam neuvádím stejně tak ani nemocenskou (nemocná jsem byla od ledna do března 2009) - mám pravdu ? Je třeba k DP přiložit nějakém potvrzení o tom, že jsem v evidenci ÚP ?
    Předem moc děkuji za rady
    Lenka

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 3. 2010 15:17

      ilča (neregistrovaný)

      Re: Daňové přiznání - úhrn příjmů
      Potvrzení Vám vystavila účetní správně, doplatek jste měla zdaněný srážkovou daní, takže jej neuvádíte.Evidenci z ÚP některé FÚ chtějí, nic se nestane, když doložíte, nebo také čestné prohlášení, že jste v evidenci.

    • 18. 3. 2010 15:19

      J (neregistrovaný)

      Re: Daňové přiznání - úhrn příjmů
      Bonus vyplacený po ukončení PP byl daněn srážkovou daní a ta do přiznání nepatří , proto vám účetní na tento příjem nevystaví potvrzení o zdanitelných příjmech. Neměla jste totiž už v prosinci podepsané prohlášení poplatníka. Platnost toho původního zkončila s pracovním poměrem. Mohla jste ale do 15.2. podepsat prohlášení dodatečně a ze srážkové daně by se stala zálohová. Na to už ale je teď pozdě. Podpora v nezaměstnanosti ani nemocesnké dávky do přiznání nepatří. K přiznání můžete přiložit kopii o evidenci na ÚP.

    • 18. 3. 2010 16:03

      Lama (neregistrovaný)

      Re: Daňové přiznání - úhrn příjmů
      Děkuji moc za obě odpovědi
      Lenka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).