Re: Nulové DP DPH-prosím o radu!!!
Můj názor:
pokud jste naplnil podmínky k povinné registraci k dph, určitě se registrujte. Do přiznání k dph se uvádějí i plnění osvobozená /tuším že rádek 25/, popř. nebyla-li žádná plnění a odpočty, podává se i tak "nulové" přiznání (zaškrtne se na titulní straně přiznání)
Ale dle zákona o DPH § 95 odst. 10 - mám příjmy pouze osvobozené
bez nároku na odpočet - nemám povinnost se registrovat, tak mi není jasné, proč bych měl podávat daňové přiznání, byť nulové.
Jo tak, já ten zákon tak detailně neznám, nevěděla jsem,že z titulu vaší činnosti nemáte ani povinnost se registrovat. Pokud se ale nemáte povinnost registrovat k dph, tak by mi také nedává smyls, proč byste měl podávat přiznání. Zkuste se optat na finančáku, když se poštěstí, občas tam člověku i poradí:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 3. 2010 9:57
Jsem pojišťovací agent - FO - mám za rok víc jak 1 mil. příjmů - činnost osvobozená od DPH. Dozvěděl jsem se od známýho, že bych měl podávat od r. 2010, jestli jsem mu dobře rozuměl, nulové daňové přiznání. Může mi někdo poradit, jak to je, děkuji.