Re: DE-pozemky v daň.přiznání ?
jsem zemědělec, pozemky obhospodařuji, vznikají mi na ně náklady a dostávám na ně dotace.
Ano ale nevyhodí FÚ všechny náklady spolené s jeho obhospodař. když nebude zahrnut? Bohužel jsem kdysi neuplatnil %, odepisuji některý majetek a nemohu přejít na % kvůli velkému zdanění. Ale v podstatě se veškeré mé náklady týkají pozemků.Ikdyž nejsou příjmy, tak je musím posekat(PHM)zbalíkovat(provázky k balíkovači atd.)??
V souvislosti s pozemky máme výdaje, které jsou v daňové evidenci uvedeny jako výdaje daňové - jedná se o výdaje vynaložené na dosažení, zajištění a udržení zdanitelných příjmů. Po dobu, kdy poplatník pozemek vlastní, jsou takovými výdaji zejména výdaje na „udržování“ pozemku, aby došlo k příjmům ze zemědělské činnosti, Takovými výdaji jsou například spotřebovaná nafta na orbu,na osetí, odvoz úrody, nebo sem patří osiva či hnojiva.
no právě se bojím slova zajištění příjmů ( to jsou pouze dotace) a občas prodám seno a možná i jehně. Mám pár ovcí(zahrn.do zásob) jen kvůli spasení pozemků. přírůstky(jehňata) jsou většinou úbytky( do osobní spotřeby), pak úhyn a občas prodej.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 3. 2010 11:25
vedu DE, pozemky ( les+louky+pastviny) stav k 31.12., kam uvádím v daňovém přiznání k DPFO ?