Re: OSSZ x vedlejší činnost x roz. příj
zaměstnání HP a podnikání VPv přehledu uvedete. Přiložíte potvrzení zaměstnavatele, které je na posledním listě pokynů k vyplnění přehledu nebo najdete na stránkách soc.pojištění. Zálohy při tak malém příjmu platit na SP nebudete rovněž ani na ZP.
Re: OSSZ x vedlejší činnost x roz. příj
Dobrý den , moc děkuji, takže stačí když dodáme Potvrzení zaměstnavatele, že za osvč odváděl povinné pojištění a i když při výkonu osvč dosáhl zdan.základu těch 86400 kč a tím pádem přesáhl rozhodný příjem 56532,-Kč, nemusí platit zálohy na rok 2010 ani zpětně doplácet za rok 2009 po podání Přiznání k dani z příjmů ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 3. 2010 12:15
Jsem celý rok zaměstnanec, příjem HM 300.000 Kč a zároveň vykonávám nezávislé povolání- herec - samost. výdělečnou činnost - SVČ. Ze SVČ mám daňový základ 86400 Kč-. Rozumím tomu dobře, že pokud tento můj příjem 86400 Kč přesáhl 56.532 Kč , stává se podnikání mým hlavním příjmem a zaměstnání vedlejším ? Musím tedy platit zálohy ? Nebo můžu vyplnit přílohu v Přehledu pro OSSZ, že příjem v zaměstnání je vyšší 96.000 Kč ?
Moc prosím o radu a zároveň děkuji.