Hlavní navigace

Prodej vozu-ještě jednou moc prosím!!!!

  • (neregistrovaný)

    19. 3. 2010 14:18

    Dobrý den, prosím o radu. Před čtyřmi lety jsem nastoupila na mateřskou dovolenou a společně s tím jsem přerušila podnikání. V roce 2009 jsem prodala auto, které jsem měla zahrnuté v obchodním majetku / nebylo však zcela odepsáno/. Stále mám přerušené podnikání, obnovím činnost cca do dvou let. Mám za rok 2009 podat daňové přiznání a příjem z prodeje auta přiznat? Nákladem bude zůstatková cena vozu? Tento příjem mám uvést v ostatních příjmech? Nebo mám zdanění vozu nechat až na dobu, kdy obnovím podnikání? Děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 3. 2010 17:40

      Zdena R (neregistrovaný)

      Re: Prodej vozu-ještě jednou moc prosím!
      Podejte daňové přiznání za rok 2009 a přiznejte příjem z prodeje auta v příloze č. 2 přiznání - ostatní příjmy podle § 10 ZDP.

      Výdajem bude zůstatková cena auta a pokud jste krátila odpisy z důvodu soukromého používání vozidla, tak i tato daňově neuplatněná část odpisů HM. Dále můžete jako výdaj uplatnit PROKAZATELNĚ vynaložené částky, které jste vynaložila (v době od vyřazení auta z OM při přerušení podnikání do jeho prodeje) na případné TZ vozidla, opravy a výdaje spojené s prodejem vozidla, např. provize autobazaru, nebo úhrada za sepsání smlouvy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).