Re: slovenská firma DPH
V tomto případě je místo plnění v České republice (místo plnění je tam, kde se nemovitost nachází, §10 DPH) a slovenská firma fakturuje v rozporu se zákonem (pokude nemá české DIČ). Pokud jste plátce DPH, tak Vám má slovenská firma vystavit fakturu bez DPH s poznámkou, že místo plnění je v ČR a příjemce služby (Vaše firma) má povinnost přiznat DPH v ČR a zároveň máte zpravidla nárok na odpočet (§72, §73 DPH). Pokud jste soukromá osoba popř. neplátce, musí se slovenská firma registrovat jako plátce k DPH i v Čechách (české DIČ) a může Vám fakturovat s 20% české DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
20. 3. 2010 16:06
Dobrý den,mohl by mi prosím někdo poradit.Slovenská firma mi vykonává stavební práce,Vystavuje mi fakturu s 20% DPH.Mohu si toto DPH jako plátce daně odečíst.Vůbec nevím jakým způsobem se to řeší mezi dvěmi státy.Děkuji Martin.