Re: RZ - vrácení zálohy na daň po slevě
Pokud jste 9 měsíců nikde neuplatňoval slevu na poplatníka, tak zcela jistě v ročním zúčtování daní Vám zaměstnavatel měl vrátit všechny zálohově zaplacené daně, protože sleva je 24 840,- Kč a tolik daní jste nezaplatil....vyžádejte si Potvrzení o zdanitzelných příjmech a sražené dani od svého zaměstnavatele a podejte si daňové přiznání. S paní účetní se asi nelze dohodnout a vypadá to, že Vám počítala slevu jen za ty 3 měsíce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
20. 3. 2010 22:57
Dobrý den,
v r. 2009 jsem byl 9 měsíců na ÚP a poslední 3 měsíce pracuji na plný úvazek. Záloha na daň v tomto období činila 8085,-, každý měsíc jsem uplatnil slevu na dani (2070,-) a záloha na daň za toto období proto činila 1875,-.
Myslím si, že v ročním zúčtování bych měl nárok tuto částku dostat zpět. Na výplatní pásce mám však v kolonce roční vyúčtování zálohy daně jen 30,-!
Účetní říká, že mám nárok pouze na oněch 30,- Mám špatné informace já nebo on? Pokud je má špatné on, jak mu to mám dokázat, či vysvětlit?
Děkuji Vám za odpověď