Re: DE - restaurace/inventura - začátečn
V DE jsou nákupy vždy ve výdajích, to o čem uvažujete byste udělala až v okamžiku, kdy se rozhodnete ukončit svou činnost (a nebo jak se tu stále opakuje, přejdete ze skutečných výdajů na výdaje %) Inventuru si schovejte, je dobře, že máte skladové karty a jinak s tím nic nedělejte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 3. 2010 23:23
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat: vedu DE nakoupené zboží pro spotřebu v kuchyni a na baru dávám přímo do nákladů. Pomocí skladové evidence máme na jendotlivé položky karty kde se vede podrobná evidence po celý rok. Na konci roku jsme udělali inventuru. Chci se zeptat invetura šla do + (tedy nespotřebované zásoby) tuto částku v uzávěrkových operacích budu dávat + - tady povýším základ daně?? uvažuji správně.... děkuji předem za odpověď