Hlavní navigace

DE - restaurace/inventura - začátečník

  • (neregistrovaný)

    20. 3. 2010 23:23

    Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat: vedu DE nakoupené zboží pro spotřebu v kuchyni a na baru dávám přímo do nákladů. Pomocí skladové evidence máme na jendotlivé položky karty kde se vede podrobná evidence po celý rok. Na konci roku jsme udělali inventuru. Chci se zeptat invetura šla do + (tedy nespotřebované zásoby) tuto částku v uzávěrkových operacích budu dávat + - tady povýším základ daně?? uvažuji správně.... děkuji předem za odpověď

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2010 23:30

      v.e.n.d.y.

      Re: DE - restaurace/inventura - začátečn
      V DE jsou nákupy vždy ve výdajích, to o čem uvažujete byste udělala až v okamžiku, kdy se rozhodnete ukončit svou činnost (a nebo jak se tu stále opakuje, přejdete ze skutečných výdajů na výdaje %) Inventuru si schovejte, je dobře, že máte skladové karty a jinak s tím nic nedělejte.

    • 20. 3. 2010 23:42

      ll (neregistrovaný)

      Re: DE - restaurace/inventura - začátečn
      děkuji za odpověď... ještě se zeptám a když jsme se stali plátci DPH, tak inventuru udělám taky - k datu před tím než jsme se stali plátci a můžu to uplanit v DPH podle §74 - změna režimu??? nebo se to vztahuje pouze na zboží ??

    • 20. 3. 2010 23:50

      v.e.n.d.y.

      Re: DE - restaurace/inventura - začátečn
      Můžete, v prvním přiznání k DPH

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).