Re: Skladová evidence v průměrných cenác
V průběžhu účetního období nelze měnit způsob oceňování.
Cenové rozdíly při vedení v průměrných cenách - nevím, co myslíte.
Sklad je oceněn v průměrných cenách a inventura se dělá podle množství. A oceněno to je průměrnou cenou. To je vše. Pokud sedí množství - nejsou přebytky ani manka.
Moc děkuji za radu, ale teĎ mi není jasný, když se třeba zboží odepisuje v průměrných cenách, tak tam přeci vzniká sám o sobě nějaký rozdíl. Co s tím rozdílem? Můžete mi někdo poradit. To jako do budoucna až to budeme dělat počítačově. Děkuji
Jaký rozdíl? Až budete mít průměrné ceny, nebudete "vědět" za kolik jste nakoupila. Budete to zboží brát vždy v průměrné ceně. On se Vám ten průměr moc hýbat nebude (pokud to tedy nebudete moc mastit a dávat na jednu kupu různá zboží a hlavně v různých nákupních cenách). O skutečné nákupní ceně už bude zmínka pouze na příjemce na sklad. Pak už vše v průměrné ceně.
No ano příjem na sklad bude celkem třeba za 100 kč, ale když budou ceny růst, tak se může potom stát, že vydám ze skladu třeba za 110 Kč. Tak co s těmi 10 Kč? Jde vlastně o nákup materiálu a pak k tomu budu přidávat ještě práci na výstupu. KDysi jsem dělala podvojné účetnictví, tak teď nevím jestli se mi to nějak s tím neplete? Tak by mi totiž pak vycházelo, že materiál byl v mínusu a to je nesmysl ne? Děkuji za radu. Hana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
22. 3. 2010 20:06
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli bude někdo vědět, zda lze v průběhu roku změnit vedení skladu z pevných cen na vedení v průměrných cenách. Doposud jsme vedli sklad ručně v pevných cenách a nyní bychom chtěli přejít na počítačovou formu a tam je vedení cen v průměrných cenách. Lze to v průběhu roku změnit. V případě že ano, musí se to nějak uvést ve vnitřním předpisu firmy? Vedeme daňovou evidenci. A potom bych se chtěla zeptat, co dělat na konci roku ze zjištěnými cenovými rozdíly v případě vedení v průměrných cenách, jestli se ten rozdíl po inventuře dává třeba do mank a v opačném případě do přebytků? Děkuji za radu. Hana