Re: výnosy v 09,náklady v 10-co s tím?
Ano, podvod je to každopádně a záleží na vás, jak jej účetně "zamaskujete"...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 3. 2010 7:23
Dobrý den,
máme takový problém: byli jsme nuceni vyfakturovat provedené práce do 12/09, ale tyto práce jsou prováděny až po novém roce. Mám tudíž v r.09 výnosy, ale nemám k nim náklady. Myslela jsem si, že náklady do r.09 dostanu dohadnými položkami (389), ale zjistila jsem, že prý je to nepřípustné. Co tedy s tím? Vpodstatě je to taková nedokonč. výroba naruby, tam když nemám k nákladům na konci roku výnosy, tak to musím z nákladů vyhodit, proč to nelze i opačně?
Podotýkám, že to bylo na přání investora (státní firma, která má dotace na přísl. rok, které potřebuje vyčerpat), pokud bychom na jejich podmínky nepřistoupili, příště bychom od nich práci už neviděli. Takže i SoD je napsána tak, že dílo mělo být dokončeno do 31.12.2009, asi aby oni byli krytí, ale co my? Podotýkám, že nejde o zanedbatelnou částku...
Díky všem za přínosné rady