Re: Souhrnne hlaseni nakonec postou?!?
:-). Dobrý den, stalo se mi něco podobného. Musím tedy ještě dodat, že to co pak musíte vytisknout je potřeba, aby do 5ti dnů došlo na FÚ, protože pokud nedojde do 5ti dnů, pak musíte vše vyplňovat znovu a znovu tisknout ten výpis. Smysl? To je asi pro povolanější :-) :-) :-)
Proto existuje datová schránka, příp. el.podání se ZAREP, pokud však podáváte elektronicky bez ZAREP, musíte do pěti dnů doručit na FÚ e-tiskopis s vlastnoručním podpisem - je to kvůli ochraně poplatníků, jinak by za kohokoliv mohl kdokoliv podávat cokoliv, takže mně to přijde naprosto logické.
Asi ano, stalo se mi právě to, že jsem nejdříve poslala souhrnné hlášení v normální podobě jako předtím, pak jsem zjistila, že musím elektronicky, tak jsem poslala elektronicky v domnění, že už tam mají hlášení s podpisem, ale volala mi paní z fú, že ten originál nelze, že musím ten výpis, který si vytisknu a upozornila mě i na těch 5 dní. Na druhou stranu nevidím žádnou ochranu, když někdo bude chtít něco za plátce poslat a pošle vše tak jak by poslal plátce, prostě to udělá
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 3. 2010 13:57
Po 2 hodinach sem nak protlacila souhrnne hlaseni k dph, ktere chcou jen elektronicky, vlozit soubor mi nesel, ze nema spravny format tak sem ho krok po kroku vyplnila na mfcr a az sem to vyplnila a odeslala tak mi to napsalo, ze to musim vytisknout a poslat postou, jakej to pak ma smysl???Nikol