Re: nezaslaný ELDP
Odešlete sociálce, hlavu Vám neutrhnou. Jednu kopii zaměstnanci na doručenku do vlastních rukou, tu si přicvakněte k druhé kopii a uložte. Ideální by bylo, kdybyste tu kopii měla od zaměstnance podepsanou, ale není to bezpodmínečně nutné. Je důležité moci prokázat, že mu bylo doručeno.
Dobrý den, pravda, hlavu Vám neutrhnou, i oni to potřebují mít vpořádku, spíše Vám ještě poradí. Stalo se mi, že jsem po paní, po které jsem nastupovala a netušila jsem, že ELDP neodeslala, vyplňovala ELDP za lidi, kteří už měli po ukončení pracovního poměru asi 1/2 roku.
Nechápu proč doručenku tady je text z portálu Čssz :
Jak zajistit podpis pojištěnce na stejnopis ELDP založený v organizaci? Pokud se zaměstnanec nedostaví k podpisu a převzetí stejnopisu ELDP, je možné aby organizace zaslala stejnopis určený pro zaměstnance na jeho poslední uváděnou adresu spolu s výzvou k podpisu stejnopisu založeného v organizaci. Není nutné odesílat zásilku na doručenku, případně doporučeně. Nebude-li občan na výzvu reagovat, uvede organizace do prostoru vymezeného pro jeho podpis poznámku: „Na výzvu se nedostavil“. Kopii výzvy k podpisu přiloží organizace ke stejnopisu ELDP který zůstává založen v organizaci po dobu tří roků po roce, kterého se týkají ..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 3. 2010 14:12
Tak jsem opět zjistila, že jsem při ukončení PP v 8. měsíci 2009 neodeslala ELDP.
Pošlu nyní, nečekají mě nějáké sankce?
A ještě dotaz, pokud zam-tel neodešle při ukončení PP ELDP, neposílá to zam-ci přímo OSSZ?