Re: Mateřská a výpověď
pokud nepracujete v prostředí nebo nemáte práci, která je těhotným zakázaná, nemusíte nic zam-teli hlásit
pokud půjdete na rizikové až 1.5., potom budete mít nárok na nemoc. dávky,ale řádně si spočítejte ochrannou lhůtu pro PPM - ta je 180 KD
opravdu máte zdravotní problémy, že to vypadá na rizik. těhotenství? Potom bych až do května s neschopenkou nečekala (pak by to i s PPM vypadalo nadějně)
Re: Mateřská a výpověď
Přesně v téhle situaci jsem byla já. Když půjdete na rizikové od 1.5.,dostanete odstupné a budete mít 6 měsíců ochrannou dobu, budete brát nemocenské dávky počítané ze mzdy.Pokud stihnete v těchto 6 měsících nastoupit na MD,máte nárok na PPM. Jestliže nastoupíte na rizikové před 1.5., dostanete odstupné až po ukončení pracovní neschopnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
23. 3. 2010 22:11
Prosím o radu, k 28.2. jsem dostala výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou a odstupné ve výši 3 měsíčních platů, pracovní poměr tedy bude končit k 30. 4.
Teď jsem zjistila, že jsem v prvním měsíci těhotenství.
Chtěla bych se zeptat, co se stane, když toto teď sdělím zaměstnavateli?
Mám vůbec nárok na odstupné, když bych šla hned od 1.5. na rizikové? Děkuji moc za odpověď...Jana S.