Re: Srážky ze mzdy-Cofidis
na základě té smlouvy by se srážet mělo, ale pokud zam-nec nesouhlasí, tak bych jim odepsal, že vzhledem ke stanovisku zaměstnance srážet nebudete, protože na zaslané smlouvě zaměstnanec neuznal svůj podpis, nemáte jistotu, že jde o jeho podpis nebo něco podobného, případně že Vám poslali kopii,chcete originál a vymluvte se.
Se zaměstnancem sepište záznam o projednání tohoto problému a výsolvně v něm uveďte, že zásadně nesouhlasí s jakoukoliv srážkou ze mzdy na základě té dohody a záznam mu dejte podepsat a založte si ho.
to jsem si podepsat nechala,sdělila jim to,ale stále mi vyhrožují,že jim mým jednáním vzniká škoda a že já jsem povinna srážky provádět,protože to bylo podepsáno již ve 2006.jde mi hlavně o to aby potom nechtěli škodu,která jim údajně vzniká mým jednáním, vymáhat po mně.
Je naprosto legitimní + nutné mít v ruce originál dokumentu nebo jemu na roveň postavenou kopii, pokud vás tento dokument k něčemu zavazuje. Klidně se odvolejte na předložení dohody dle §551 odst.2 OZ.
Chtěl jsem poslat odkaz - tohle téma tu nedávno proběhlo - ale vy jste si ho již všimla. Já bych na straně zam-tele ze smlouvy plnil, spolu s Cofidisem se domnívám, že jste od data dooručení z této smlouvy zavázáni a tím odpovědni za způsobenou škodu. I kdyby mi zam-ec prokázal skutečnosti, které by plnění mohly bránit (např. ústřižky složenek o placení nějakých částek), chtěl bych potvrzení od Cofidisu. Jinak bych srážky prováděl a to ve výši pro nepřednostní pohledávku dle OSŘ.
Program na výpočet srážky ze mzdy v Excelu lze stáhnout z adresy:
http://rapidshare.com/files/334825932/Srazka_ze_mzdy_2010.xls
(kliknout na ikonu Free user a následně na bílou šipku Download v modrém kruhu).
>>
>>Je naprosto legitimní + nutné mít v ruce originál
>>dokumentu nebo jemu na roveň postavenou kopii, pokud
>>vás
>>tento dokument k něčemu zavazuje. Klidně se odvolejte
>>na předložení dohody dle §551 odst.2 OZ.
Perfektně zhodnoceno, na tom třeba ztroskotají, ale jinak je to neskutečně problematické, zaměstnanec nyní nebude souhlasit se srážkou,ale hlavní problém má zaměstnavatel, který na své náklady bude muset tu dohodu plnit a posílat.
>>
>>Chtěl jsem poslat odkaz - tohle téma tu nedávno
>>proběhlo - ale vy jste si ho již všimla. Já bych na
>>straně
>>zam-tele ze smlouvy plnil, spolu s Cofidisem se
>>domnívám, že jste od data dooručení z této smlouvy
>>zavázáni
>>a tím odpovědni za způsobenou škodu. I kdyby mi
>>zam-ec
>>prokázal skutečnosti, které by plnění mohly bránit
>>(např. ústřižky složenek o placení nějakých částek),
>>chtěl bych potvrzení od Cofidisu. Jinak bych srážky
>>prováděl a to ve výši pro nepřednostní pohledávku dle
>>OSŘ.
>>
>>Program na výpočet srážky ze mzdy v Excelu lze
>>stáhnout z
>>adresy:
>>
>>http://rapidshare.com/files/334825932/Srazka_ze_mzdy_2010.xls
>>(kliknout na ikonu Free user a následně na bílou
>>šipku
>>Download v modrém kruhu).
>Moc Vám děkuji,pro svůj klid asi srážku "nějak" se
>zam-cem domluvím a srážet budu,i když vůbec nejsem
>pro.Ty společnosti to mají skutečně super zařízené oni
>půjčí a nedoplatky "vymáhají" pomocí zaměstnavatelů,jak
>jednoduché...
Zákonodárce nedomyslel, že zam-tele zavázal k povinnostem ze soukromoprávních smluv, které přitom neuzavřel a dostal ho tak do nepřípustného nerovného postavení. Zřejmě toto bylo příčinou, proč závazek plnit z cizích soukromých dohod ze zákona od 1.1.2007 vypadl a zůstaly jen dohody, které uzavře sám zam-tel nebo rozhodnutí státní moci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
24. 3. 2010 9:40
prosím o pomoc,můžete se prosíííím ozvat všichni,kdo máte zkušenosti s nebankovními úvěry od podobných společností a srážkami z mezd vašim zaměstnancům.Dost to spěchá,vyhrožují právníky atd.Nevím zda srážet nebo ne.Děkuji všem zd.bednarikova@email.cz