Žádost o radu

• (neregistrovaný)

25. 3. 2010 14:01

Dobrý den prosím o radu.Z předchozí diskuse jsem se dověděl o odškodnění prac.úrazu.Zajímalo by mne,jak mám postupovat,jestliže se stal úraz v zahraničí,byl jsem hospitalizován v nem.na úrazovce(v umělém spánku)a přijeli za mnou rodiče se ženou.zůstali u mne po probuzení 3dny a po týdnu přijeli ještě jednou.Po převezení do zdrav.zařízení doma a po propuštění do dom.ošetřování otec platil pobyt v nemocnici.Doposud jsem v prac.neschopnosti(od června minulého roku-po úrazu mozku).Zajímalo by mne,jak se žádá o tyto náklady)alespon za cestu a ubytování.Firma u které pracuji je pojištěna u vaší pojištovny(což jsem zjistill z formuláře na bolestné.).

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2010 15:27

Kara (neregistrovaný)

Re: žádost o radu
      Chápu dobře, že firma Vás vyslala do zahraničí na pracovní cestu a tam jste utrpěl pracovní úraz? Tam jste byl hospitalizován a musel tam zaplatit úhradu za tuto hospitalizaci? Myslím, že na náhradu za cestu a ubytování příbuzných není nárok, ale tu platbu za hospitalizaci si podle mého názoru musíte vyřídit se svým zaměstnavatelem. A zaměstnavatel se svojí pojišťovnou. Nepochopila jsem poslední větu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).