Re: opravné položky poprvé
Děkuji za rychlou odpověď. Já to dělám poprvé, mám hodně načteno, ale mám z toho strach.
Do §8c nespadá žádná. Je problém, pokud nemám fakturu potvrzenou podpisem zákazníka? Máme ji jen navedenou v pohledávkách, se zákazníkem se nedá domluvit, nechce zaplatit. Chci firmě pomoct alepoň těmi 20%. A prosím účtování mám správně?
Re: opravné položky poprvé
Já taky u žádných nemám potvrzení, buď už neexistují, a nebo jak říkáte s dlužníkem není kloudná řeč, tak odepisuji alespoň těch 20% daňově 558/391 a 80% nedaňově 559/391 ... u té 391 je dobré vest analitiku, na daňové a nedaňové...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
26. 3. 2010 9:44
Dobrý den, mohli byste mi prosím poradit ohledně tvorby OP dle §8a ods. 1)? Mám pohledávku ve výši 123237Kč splatnou 14.1.2008, ještě nebyla tvořena OP, chci vytvořit OP ve výši 20%, tzn. bude dańově účinná a k 31.12.09 zaúčtuji 558/391?
A pokud jsou v pohledávkách 3 faktury na jednu firmu (jedna zakázka), pak se částky faktur pro OP sčítají, nebo se každá faktura posuzuje zvlášť?
Děkuji za rady.