Re: nedokončená výroby a částeč.fakturac
Je mnoho způsobů, záleží na tom co vlastně děláte. Pravděpodobně máte kalkulaci, tudíž odvěďte 50% z tohoto rozpočtu (samozdřejmě pokud to neni víc než nyní evidujete)
děláme elektropráce, máme přesně danou částku na částečnou fakturaci po provedení 50 % prací. Jenomže náklady budou přibývat a vůbec si s tím nevím rady, v jaké výši tu NV udělat. Náklady jsou nyní 900 tisí, NV také 900 tisíc, částečná faktura bude na milion a půl. Jenomže náklady za měsíc budou větší než výnosy,takže jak potom tu NV udělat. Vůbec tomu nerozumím
přiznám se, že tomu moc nerozumím. teď při částečné fakturaci 1,5 milionů NV nebudu rušit. v dalších měsících mi zase naběhnout náklady, třeba ve výši 500 tisíc, dám je celé co NV. Nezlobte se, ale začínám a tato problematika je pro mě nová
Pokud NV účtujete A (to znamená při pohybu, případně měsíčně) tak zaúčtujete jak jsem Vám popsala výše. Je možné, že k datu částečné fakturace budete mít stav NV u této zakázky 0.Nebudete ji zavírat i po fakturaci na ni budou dál nabíhat náklady až do ukončení, při kterém odvete zbytek.
Ve zkratce náběh máte denně, odvod budete mít 2x Dle př výše 1
odvod bude 1 mil (případně méně,to co naběhlo) a druhý odvod zbytek.
ano účtujeme měsíčně nedokončenou výrobu, až při fakturaci ji zrušíme. Takže nyní při částečné fakturaci zruším již vytvořenou NV a nebudu tvořit až do konečné fakturace. Omlouvám se jestli jsem natvrdlá, ale nevím o tom téměř nic, je to pro mě nové
Zrušíte jen poměrnou část NV (případně celou) a budete dále tvořit.
Zkuste si to přebrat. NV tvoříte, protože máte náklady, ke kterým nejsou příjmy."Udržujete HV v reálu". Jakmile máte příjem, rušíte NV
- vyrovnáte náklady s příjmy. Při částečné fakturaci je třeba toto zohlednit. Ve vašem případě je to 50% příjmu, tím pádem 50% nákladů.Ve stavebnictví je nejvíce nákladů na začátku(kupujete materiál...) tak by jste neměla brát 50% z již naběhlých, ale z kalkulovaných.
paní anko jste moc hodná, že se mi věnujete. Trošku to uvedu na správnou míru, asi jsem to špatně napsala. Těch 50 % není k fakturaci, ale můžeme fakturovat, proto, že bude provedena polovina prací. Teď je NV 900 tisíc, bude fakturováno 1.500 tisíc, za 3 měsíce bude fakturováno konec prací v částce 3.600 tisíc, i v tomto případě budu brát 50 procent kalkulovaných nákladů?
moc Vám děkuji za Váš čas
>>>
>>>>>Pokud NV účtujete A (to znamená při pohybu, případně
>>>>>měsíčně) tak zaúčtujete jak jsem Vám popsala výše. Je
>>>>>možné, že k datu částečné fakturace budete mít stav
>>>>>NV
>>>>>u této zakázky 0.Nebudete ji zavírat i po fakturaci
>>>>>na
>>>>>ni budou dál nabíhat náklady až do ukončení, při
>>>>>kterém odvete zbytek.
>>>>>Ve zkratce náběh máte denně, odvod budete mít 2x Dle
>>>>>př výše 1
>>>>>odvod bude 1 mil (případně méně,to co naběhlo) a
>>>>>druhý
>>>>>odvod zbytek.
>>>>ano účtujeme měsíčně nedokončenou výrobu, až při
>>>>fakturaci ji zrušíme. Takže nyní při částečné
>>>>fakturaci
>>>>zruším již vytvořenou NV a nebudu tvořit až do
>>>>konečné
>>>>fakturace. Omlouvám se jestli jsem natvrdlá, ale
>>>>nevím
>>>>o
>>>>tom téměř nic, je to pro mě nové
>>>Zrušíte jen poměrnou část NV (případně celou) a
>>>budete
>>>dále tvořit.
>>>Zkuste si to přebrat. NV tvoříte, protože máte
>>>náklady, ke kterým nejsou příjmy."Udržujete HV v
>>>reálu".
>>>Jakmile máte příjem, rušíte NV
>>>- vyrovnáte náklady s příjmy. Při částečné fakturaci
>>>je třeba toto zohlednit. Ve vašem případě je to 50%
>>>příjmu, tím pádem 50% nákladů.Ve stavebnictví je
>>>nejvíce
>>>nákladů na začátku(kupujete materiál...) tak by jste
>>>neměla brát 50% z již naběhlých, ale z kalkulovaných.
>>paní anko jste moc hodná, že se mi věnujete. Trošku
>>to
>>uvedu na správnou míru, asi jsem to špatně napsala.
>>Těch 50 % není k fakturaci, ale můžeme fakturovat,
>>proto, že bude provedena polovina prací. Teď je NV
>>900
>>tisíc, bude fakturováno 1.500 tisíc, za 3 měsíce bude
>>fakturováno konec prací v částce 3.600 tisíc, i v
>>tomto
>>případě budu brát 50 procent kalkulovaných nákladů?.
>V tom případě, jestli dobře počítám tak cc 30%.
>3600+1500=5100 1500/5100
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2010 12:29
máme zakázku, kde můžeme po 50% hotových prací fakturovat. Nyní mám na zakázce náklad 900 tisíc, vytvořenou nedokončenou výrobu na 900 tisíc a budu částečně fakturovat.
Ale nevím, jak dál s nedokončenou výrobou, v jaké výši ji budu dál vytvářet. Do výše, aby výsledek byl nulový a nedokončenou ve výši rozdílů mezi náklady a výnosy? Prosím poraďte, ještě jsem se s tím nesetkala. Jsem vcelku začátečník