Re: Dvojí výživné
Jestli tomu dobře rozumím, má platit např. 1500 na jedno dítě a 1200 na druhé dítě, ale jemu po odečtení nezabavitelné částky vyjde méně, takže potřebujete částku poměrně rozdělit. Rozdělíte ji tedy v poměru 1500/1200.
Podívejte se do historie, pan "..." tu nabízí tabulku v excelu, která to umí vypočítat.
Ze sděleného vyplývá, že výživné vám bylo doručeno až po nějaké jiné exekuci a obě soudní rozhodnutí o schválení dohody o výživném (nařízená exekuce pro pohledávky 2 různých věřitelů doručená v 1 den je nepravděpodobná) vám byly zřejmě zam-cem doručeny v 1 den. Je to tak?
Je to celé takto:
1) Program mi to nevypočítá, musím ručně.
2) Nejdříve přišla nepřednostní exekuce na první třetinu zabavitelné částky. Potom přišlo výživné na 1800 Kč a dluh na výživném 9000 Kč od soudu na první dítě. První třetinu srážím na exekuci a druhou na výživné. Částka na výživné nepostačuje, z první třetiny nesmím nic vzít, takže narůstá další dluh. Postup je ale takto správně, mám to potvrzené od soudu i od exekutora.
3) Nyní přišlo další usnesení na výživné 1500 Kč pro druhé dítě + 9000 Kč dluh.
Je to tedy v poměru 1800/1500?
Ne, v současné době to děláte správně. Srážka stačí pouze na nepřednostní exekuci, vše ostatní jde na výživné 1800+9000, výživné 1500+9000 čeká. Až bude doplaceno prvních 9000, potom možná zbyde na poslední výživné. Nevím, jak vysoká je mzda, musela byste se rozepsat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
26. 3. 2010 12:58
Ptala jsem se tady už včera, ale asi nikdo nevěděl - jak se postupuje při srážení výživného na dvě děti, které mají každé jinou matku? Podle zákona bych měla druhou třetinu sražené částky poměrně rozdělit, ale nevím, v jak na to.
Díky za případné rady.