Re: Vyplnění přiznání-šablona
Díky. Nějak jsem si myslela, že OSVČ, pokud není plátce DPH, má je IČ a ne DIČ. A říkala jsem si, že ta % nedám do výdajů, když jsou jen fiktivní. Ještě jednou díky.
Každý kdo se registruje na finančáku, dostane své DIČ, to nemá s plátcovstvím DPH nic společného. A pod tím DIČ ho i finančák najde, takže se tam uvést musí. U FO je to jen rodné číslo za CZ.
Výdaje jsou sice fiktivní, nikam do peněžního deníku nebo jiné evidence nepatří, ale pro účely DP se tam napsat musí, dostanou se pak i do přílohy 1 a i na přehledy na SP a ZP
Paní Renato, proč divná? V jednom potvrz. o zd př. je základ daně (včetně poj.zaměstnavatele) 12864. Nepodepsal prohlášení, takže daň 1935. V druhém potvrzení jsou nějaké doplatky z roku 2008, takže základ daně je celkem 147908 Kč a součet daňových záloh po slevách 12.454 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
27. 3. 2010 13:19
Prosím Vás, poraďte. Chtěla jsem použít zde na liště šablonu daň. přiznání s přilohami a přílohami SSZ a ZP (stačí limit). Jde o člověka, který byl do května zaměstnán a od června OSVČ, uplatňuje výdaje % (zámečnictví 80%). Byly mu sražené pouze zálohy na daň ze závislé činnosti, on jako OSVČ zálohy neplatil. Mám tyto problémy: Nepřenáší se rodné číslo ze základních dat, je to tak nebo dělám někde chybu? Po zaškrtnutí políčka výdaje % a po zadání 80 se ty výdaje z uvedených příjmů nevypočítají, což ani tak nevadí, zadám je ručně. Ale když se vypočítá ze součtu daňových základů celoroční daň a tu porovnám se sraženými daňovými zálohami ze zaměstnání, vychází přeplatek daně.
Účetní, prosím, zkontrolujte mně to:
Daňové základy ze záv.činnosti: 160.772,- Kč. Sražené daňové zálohy 14.389,- Kč. Fakturace 244.888,- Kč. Výdaje 80% = 195.910,- Kč. Daňový základ z podnikání 48.978.
Celkem daňový základ 209.750,-. Daň roční 15% = 31.455 Kč.
Uplatňuje pouze slevu na poplatníka. Daň po slevě = 6615. Mínus ty zálohy v zaměstnání = FÚ by mu měl vrátit 7774,- Kč.
Mám to opravdu správně?