Re: OSVČ obdržené příjmy
A ještě dotaz: je možno v tomto případě použít výdaje paušál 80% (zámečnictví)? Co se hovořilo o podmínce vyrovnané závazky - pohledávky? To se doufám vztahuje je na ty, kdo přešli ze skutečných nákladů na paušál nebo na ty, kdo vedli účetnictví a teď přešli na evidenci, mám pravdu?
Do příjmů se počátají jen platby došlé do 31.12., těch 15 dnů už dávno neplatí. Zámečnictví jsem našla v řemeslech, tedy opravdu 80%. A jinak máte pravdu s možností použít výdaje %, pokud někdo uplatňoval v roce 2008 skutečné výdaje, musí dodanit, pohledávky, závazky, zásoby 2008 a pak teprve může použít výdaje % v 2009.
Dík, ještě že se mám kde ujistit.Pěkný víkend. Beru to postupně, možná zítra budu mít ještě nějaký dotaz. Mám toho všeho nějak moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
27. 3. 2010 16:45
Prosím ještě o jednu radu. OSVČ, daňová evidence - fakturace 31.12.09. obdržené peníze na účet počátkem ledna 2010. Do přiznání je myslím není možno zahrnout do roku 2009, ale až do roku 2010, že? Něco se mně plete, že pokud je dostal do 15.1., bylo by možné je zahrnout už do roku 2009. Poradíte? Dík.