Podnikání a potvrz.o zdan.příj. -PROBLÉM

• (neregistrovaný)

27. 3. 2010 23:18

Prosím o radu, mám problém s Potvrzením o zdanitelných příjmech. Podnikatel podniká od 8/2009, 1/2009 a 2/2009 byl zaměstnaný, zbytek na pracáku. Teď mi jde o to, že byl velký problém dostat potvrzení o zdanitelných příjmech a když už teda něco poslali, tak akorát mzdový list a jakési potvrzení o úhrnu vyměřovacích základů, což má ale do potvrzení o zdan. příjmech hoooodně daleko. No, a protože už je 27.3., teď si nevím rady, co s tím. Jelikož na tu firmu nemám jiný kontakt než adresu, vím, že to potvrzení o zdan. příjmech do konce března už nedostanu a ani nevím, jestli vůbec někdy, bo mi připadají, že ani neví, co to je. Jak velký problém by byl, kdybych ty příjmy ze zaměstnání v daňovém přiznání za rok 2009 neuvedla? Příjmy byly celkem kolem 20 tis., záloha na daň 345 Kč. Když jsem to předběžně počítala, vyšlo mi, že by tomu podnikateli měl finančák těch 345 Kč vrátit, ale kdybych ty příjmy neuvedla, vyšlo by mu to na nulu, že nebude platit nic. Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 3. 2010 12:15

RenataH (neregistrovaný)

Re: Podnikání a potvrz.o zdan.příj. -PRO
      Já myslím, že by problém mohl být v tom, že on v toma zaměstnání uplatnil slevu na poplatníka, tedy 2*2070 Kč, kterou když by tento příjem za 1-2/09 neuvedl uplatnil vlastně 2x. Vycházela bych ze mzdového listu, který bych k daňovému přiznání přiložila. Třeba i s nějakým prohlášením, že se nepodařilo získat potvrzení o zd.příjmech. Pokud mají ten mzdový list v pořádku, pak z něj potřebné informace vyčtete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).