Veškeré náležitosti pro Eshop

• (neregistrovaný)

3. 9. 2011 20:13

Dobrý den,

zakládám eshop, který bude dovážet zboží z Číny, konkrétně z aukčních portálů. Jedná se o drobné zboží (náramky, hodinky..). Jaké náležitosti musí mít daný eshop? Níže uvádím ty, který si myslím, že jsou správné:

1) Obchodní podmínky ve správném znění (máte je na webu)
    2) Údaj o dovozci? Mám tento údaj uvádět a kam ho mám uvést (kontakty)?
    3) Registrace na úřadu pro ochranu osobních údajů.
    4) Je nutné ochranu osobních údajů uvést jinam mimo obchodní podmínky?
    5) Prohlášení o shodě (vzhledem, že toto prohlášení nedostanu u dodavatele, můžu si ho udělat v ČR?
    6) Nezapomněl jsem na něco, za co by mohla ČOI pohlavkovat?

Předem moc děkuji ;)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 9. 2011 9:12

Lynxh (neregistrovaný)

-Co jsem měl šanci vypozorovat u většiny českých e-shopů. U CE-ček uvádějí, že jsou k nahlédnutí u výrobce je to dobrej trik jak se zbavit odpovědnosti, ale otázka je, jestli to stačí. Osobně si myslím, že ne.
      -Rozhodně bych projel web a dohledal si výhradní dodavatele, zástupce firem a smlouvy o výhradní prodeji zboží, které chcete nabízet. Může se stát, že je v ČR již firma nebo podnikatel, který má sepsanou smlouvu o výhradním zastoupení nebo prodeji daného zboží. A ten pak nebude moc nadšený.
      -Pokud budete skladovat zboží zjistěte si, zdali nejsou uvedeny nějaké extra podmínky pro skladování.
      -POZOR na padělky nebo napodobeniny… Celníci zboží z Číny zastavují častěji nežli z ostatních „třetích“ zemí. následná komunikace s celním úřadem resp. s poštou je opravdu na delší dobu.
      -Samozřejmě musíte zveřejnit informace o sobě. Adresa,sídlo,provozovna,jméno,IČO,DIČ, Steli plátcem DPH nebo ne,telefon a čas od-do kdy se vám dovolají,e-mail,provozní doba.

Nemohu se dostat na vaše OP napište mi zprávou odkaz na váš shop. Kouknu vám na ně.

• 5. 9. 2011 16:15

Martis (neregistrovaný)

... také se Vás jako dovozce může týkat zákon o odpadech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).