Re: úvěrový účet-účtování
Ještě prosím o radu,abych se dobře zorientovala. Stále mě mate výpis z úvěrového účtu,protože je tam čerpání + 1 milion a pak je tam mínusem 1 milion a konečný zůstatek je tedy 0.
1/ poskytnutí úvěru ( na úvěrový účet ) + 1 milion
2/ čerpání úvěru - 1 milion
3/ zůstatek = nula.
Takže podle Vás mám účtovat : poskytnutí úvěru a zároveň úhrada kupní smlouvy = MD 321 / D 461. Úroky budeme hradit z běžného účtu = MD 261 / D 221 a přeúčtovat je na úvěrový účet = MD 461/D 261 ? Souhlasíte ? Moc Vám děkuji za pomoc, ještě jsem tuto transakci neúčtovala.
Re: úvěrový účet-účtování
Problém u úvěrových účtu je ten, že pohyby neodpovídají.
Zůstatek by však měl být 1 mil. Nebo mínus 1mil
Nevím z jaké banky máte úvěr, třeba bude vše vidět tak jak má, ale většinou bohužel ne.
Účtování, tak jak jsem popsala výše
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
29. 3. 2010 10:24
Prosím o radu.Byl nám poskytnut úvěr na nákup nemovitosti v hodnotě 1 mil.Kč - na výpise je + 1 mil.Kč. ( nevím jak zaúčtovat ).
Z tohoto úvěr.účtu byla uhrazena kupní smlouva za nákup nemovitosti v hodnotě 1 mil.Kč. Na výpise je - 1 mil.Kč. ( zaúčovala bych MD 321= kupní smlouva oproti D 231= úvěr ) = tím se mi tyto částky vynulovaly. Z úvěru budeme platit jen úroky, splátky budou až za několik let.
Jak mám tuto transakci zaúčtovat ?
Děkuji.