Elektronická podání - zjištění výsledku

• (neregistrovaný)

29. 3. 2010 12:29

Při elektronickém podání přes PVS (např. DPH, ESL) obdržím mail, že "Elektkronické podání, které jste zaslali, bylo zpracováno bez chyb." Účetní SW mi nabízí Zjistit výsledek, kde se dozvím, že "...bylo úspěšně předáno k dalšímu zpracování". Musím ještě dodatečně zkoumat, jak dopadlo "další zpracování"? Když by bylo špatně, obdržím nějakou mailovou zprávu?

Když elektronické podání "vykazuje chyby", je na něj pohlíženo, jako by nebylo podáno? Nevím, kam ta data se až dostanou.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 3. 2010 12:46

ija (neregistrovaný)

Re: elektronická podání - zjištění výsle
      Pokud přijde mail, že podání obsahuje chyby, je potřeba chyby opravit a podat znovu - tj. podání "neprošlo" kvůli chybám.
      Platí to pro PVS a třeba i portál VZP, tak předpokládám, že to tak bude víceméně všude. Při podání přes Daňový portál Vás to s chybami dál ani nepustí...

• 29. 3. 2010 23:33

Mína (neregistrovaný)

Re: elektronická podání - zjištění výsle
      >>Při elektronickém podání přes PVS (např. DPH, ESL)
      >>obdržím mail, že "Elektkronické podání, které jste
      >>zaslali, bylo zpracováno bez chyb." Účetní SW mi
      >>nabízí
      >>Zjistit výsledek, kde se dozvím, že "...bylo úspěšně
      >>předáno k dalšímu zpracování". Musím ještě dodatečně
      >>zkoumat, jak dopadlo "další zpracování"? Když by bylo
      >>špatně, obdržím nějakou mailovou zprávu?
      >>
      >>Když elektronické podání "vykazuje chyby", je na něj
      >>pohlíženo, jako by nebylo podáno? Nevím, kam ta data
      >>se
      >>až dostanou.
      >
      >Pokud přijde mail, že podání obsahuje chyby, je
      >potřeba chyby opravit a podat znovu - tj. podání "neprošlo"
      >kvůli chybám.
      >Platí to pro PVS a třeba i portál VZP, tak
      >předpokládám, že to tak bude víceméně všude. Při podání přes
      >Daňový portál Vás to s chybami dál ani nepustí...
      >
      mě přijde e-mail (asi tak za dva dny od podání), který když rozkliknu - zadám podací číslo a heslo, které si mohu opsat při el.podání (to většinou nedělám) - lze to i ze zaslaného potvrzovacího e-mailu si znovu heslo a podací číslo načíst, to když si zadám na daňovém portálu na linku, který je uveden v potvrzovacím e-mailu - zahlásí mi to, že tiskopis byl doručen v pořádku cílovému úřadu. Dál se v tom nepitvám-mají to tam...při podání přes daňový portál Vám to tiskopis s chybami prostě nepustí. Takže to je posláno vždy bez chyb nebo s tzv. propustnými chybami (nesoulad mezi základem a daní atd...)
      >

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).