Re: Prosím v.o.s. : ztráta x nedaňové vý
Děkuji. Asi by bylo dobré, aby si podali dodatečné DaP za ten rok 2008. Zbytečně mají daň.nedoplatek. Snad s tím nebude velký problém. Jen se ještě blbě zeptám: musím do tabulky uvádět i příslušné č.odstavců a písmeno, kterého se nedaň.výdaj týká?To mi zabere :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
29. 3. 2010 13:56
Prosím o radu : společnost v.o.s. je vykázala ztrátu. Už mám účto uzavřeno, ztrátu převedenou jako pohledávku za společníky v poměru jejich podílu. Do DaP uvedu každému do přílohy č.1 podíl,který na něj připadá s mínusem. Potud snad OK?
No a teď nevím ty nedaňové výdaje : každému společníkovi je uvést do tabulky E přílohy jako položky zvyšující výsledek hospodaření ?
Tím se mu ten podíl(ztráta) vlastně sníží. Uvažuju dobře? nebo do DAP napsat rovnou jen ty nedaňové a zdanit je =ale to je asi blbůstka,že? Vloni to takto měli, ale já myslím že to mají podané špatně. Ale daňař teda opravdu nejsem,tak třeba zase píšu bludy. Děkuji moc všem.