Re: zápočet DP a FP
Dobrý den, už to asi nebude aktualni, ale ja to resim tak, že mám dvě předkontace (pro FP mám 321/395 a pro DP mám 395/321). Při likvidaci faktury a dobropisu vzniknou položky interního dokladu, kde zadám příslušné předkontace. Pak se to zaúčtuje správně, jen se nesmíte nechat zmást, pohoda to v interním dokladu sčítá, takže nemáte doklad na 0 ale na součet částek. Zaúčtování je však správné, takže si tisknu interní doklad včetně zaúčtování.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
29. 3. 2010 14:15
V účetním programu POHODA se mi nedaří zaúčtovat zápočet přijatého dobropisu a přijaté faktury v interních dokladech.
Do závazků jsem zaúčtovala DP 501/321 s mínusem a FP 501/321. Předkontaci pro zápočet mám 321/395. Likvidací převedu dobropis a fakturu do interního dokladu, ale ten dobropis se mi převede s plusem. Takže místo rozdílu v částkách mám jejich součet.
Kde dělám chybu?
Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Jana