Re: Konec živnosti - jak se vyhnout plac
Ještě najít takového souseda. Je v tom i auto, to by danil v § 10 (soused). Myslela jsem cenu sice co nejnižší , ale uvěřitelnou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
29. 3. 2010 14:20
Dobrý den, končím se živností a chtěl bych vyhnout dodanění majetku, proto bych se chtěl zeptat jak to bude kdybych to daroval svému synovi, který podniká ve stejném oboru...
Mám totiž dodávku, frézu a pilu, tento DM jsem pořídil v letech 2006 a 2007 a uplatnil si u nich odpočet DPH, Četl jsem, že při skončení živnosti se musí dodanit veškerý DM nakoupený 5 let zpět u kterého bylo uplatněn odpočet DPH.
A dále zásoby z nich taky budu muset vracet uplatněné DPH?
Mě právě napadlo, že bych sepsal již zmíněnou darovací smlouvu na syna, ještě před ukončením živnosti, tím pádem bych se zbyvil jakýhokoliv majetku a zásob a nemusel bych si lámat hlavu s DPH a daní z příjmu.