Re: občanské sdružení
Mám v tom trochu zmatek... Správně říkáte, že r.2008 je špatně vyplněný daň.formulář.Měla být daňová nula! Protože příjem z darů je od daně osvobozen.Takže budiž,dalijste to tam, daň neplatili... Rok 2009 je příjem 4000 (z čeho?, je to příjem osvobozený od daně? týká se hlavní činnosti ?), výdaje celkem na hlavní činnost jsou 25tis.... Takže pokud jsou všechny ty příjmy a výdaje týkající se hlavní činnosti, tak vám vyjde opět na dani nula! Protože z neziskové činnosti nemůžete být v daňové ztrátě...!! (HV ano, to je jasné). V ř.40 máte výdaje, v ř.101 příjmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
29. 3. 2010 20:07
prosím o radu občanské sdružení obdrželo v prosinci roku 2008 dar - dali si to do příjmu (dary 23000 náklady 3500 zisk 19500) neudělila přiznání k darům. V roce 2009 příjmy 4000 výdaje 25000,- žádné dary ani členské mohu udělat daňovku se ztrátou 21000,- a tím pádem vyčerpaný zisk 19500 z roku 2008. Kdyby jsem dala čerpání 19500,- nedaňově vyjde mi ztráta 1500,- a nebudu mít jak rozpustit těch 19500 zisku z roku 2008. Vím že by mělo být rok 2008 0,- rok 2009 19500 nedaňové výdaje (čeprání daru) a zbytek ztráta 1500,- ale nechtějí opravovat 2008 tudíž nevím jak z toho vybruslit. Stejně si myslím, že na občanské sdružení nikdo nepřijde. Asi je to napsané nesrozumitelně, ale nějak mi to na poslední chvíli nemyslí. díky Irena