Re: zamyšlení:nemocenská(refudace a nere
Namalovala jsem si šibenice a zkusila zaúčtovat podle vašeho kvízu. Pokud v případech 1) a 4) nebude nerefundace mínusem, ale plusem, tak v konečném výsledku vyjdou příklady 1), 3) a 4) stejně.
V příkladu 3) se účtuje do nákladů celá náhrada mzdy a pouze se odečte 1/2 od OSSZ, u 1) a 4) se účtuje po polovinách.
331 a 336 budou totožné ve všech třech příkladech, rozdíl bude jenom v nákladových účtech. Budou se lišit účty 521 a 524, ale jejich součet je shodný.
K možnosti č. 2) bych musela znát předešlé kroky účtování, protože takto vytržené nedává smysl.
Re: zamyšlení:nemocenská(refudace a nere
Tak já mám ještě jednu variantu, kterou používám k zaúčtování:
521 AE/331 celá částka náhrady mzdy
521 AE/336 AE minusem 1/2 náhr. mzdy odečtená.
Způsobů účtování náhrady mzdy je víc. Budete se muset zamyslet a najít si, co Vám bude vyhovovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
30. 3. 2010 7:56
dobrý den,
prosím pomozte mi vybrat správnou odpoved na otázku, jak zaúčtovat refundovanou a neref.částku.
,, ve vyúčtování mezd vyšlo :
náhrada mzdy za dobu prac. neschopnosti celkem 4739 kč
z toho refundovaná část 2370 kč (1/2náhrady mzdy)
nerefundovaná část 2369 kč ,,
z diskuze mám 4 odpovědi, ale která je správná?:
1)) refundace mínusem 331/336
nerefundace (asi taky mínusem) 521/331
2)) refundace mínusem 524/331
3)) refundace mínusem 524/336
4)) refundace plusem 336/331
nerefundace mínusem 524/331
děkuji za Váš čas
xyzž