Nikdo neví - prosím spěchá....
>Dobrý den,
>v roce 2009 jsme byla zaměstnaná, takže OSVČ pro mě
>bylo vedlejší. Vyplňuji přehled pro OSSZ a teď mě
>napadlo, že bych měla vyplnit také potvrzení pro účely
>posouzení výkonu vedlejší činnosti za rok 2009 od
>zaměstnavatele. Naše paní účetní ale bohužel neví, co tam mám
>vyplnit, jelikož je tam uvedeno "účast na nemocenském
>pojištění zaměstnanců, resp. účast na důchodovém
>pojištění fyzícké osoby v roce 2009 trvala" ......... (co
>tam doplnit - poradíte?).
>Děkuji
>
Re: Nikdo neví - prosím spěchá....
Období samozřejmě musí odpovídat takové době, po jakou jste byla zaměstnána.. Tzn. pokud celý rok, pak samozřejmě 1.1. - 31.12.09
Re: Nikdo neví - prosím spěchá....
Podle mě se už za rok 2009 dokládat nemusí - sociálka si zjistí (až na výjimečné případy) sama.. Takže pokud jde o klasického zaměstnavatele, dokládat nemusíte... alespoň tak jsem to já pochopila...
http://www.cssz.cz/cz/osoby-samostatne-vydelecne-cinne/druhy-svc/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
30. 3. 2010 9:31
Dobrý den,
v roce 2009 jsme byla zaměstnaná, takže OSVČ pro mě bylo vedlejší. Vyplňuji přehled pro OSSZ a teď mě napadlo, že bych měla vyplnit také potvrzení pro účely posouzení výkonu vedlejší činnosti za rok 2009 od zaměstnavatele. Naše paní účetní ale bohužel neví, co tam mám vyplnit, jelikož je tam uvedeno "účast na nemocenském pojištění zaměstnanců, resp. účast na důchodovém pojištění fyzícké osoby v roce 2009 trvala" ......... (co tam doplnit - poradíte?).
Děkuji