Re: silniční daň - obytný vůz
Take to ted resim a myslim, ze je dulezite, co mate uvedene v TP. My tam napr. mame kategorii vozidla OA M1. Takze dan je podle objemu motoru. Ja bych spis potrebovala vedet, zda platit, kdyz vozidlo nepouzivame. Znacky nejsou v depozitu, ale s autem se jiz nekolik let nejezdi. Nekde jsem se tu docetla, ze osobni auta se nemusi deponovat, ale netusim na zaklade jakeho paragrafu.
My musíme na FÚ dokládat, že auta máme v depozitu, aby byla osvobozena od daně silniční. Jinak ji musíme platit za všechna co jsou v obchodním majetku.
No prave, my taky dokladame (i kdyz zatim se toto u nas tykalo pouze nakladnich vozidel), ale tady jsem se nekde docetla, ze osobni se nemuseji dokladat. Ted jsem zjsitila, ze jsme neplatili SD za ten obytny vuz, coz je kategorie osobni a nevim, zda bude nutne ho dodanit nebo ne, kdyz vubec nejezdil. Jen nevim, jak bychom to prokazovali:-) Mam ze SD hlavu v pyru, neplatili jsme za nakladni auta, ktera mela v TP napsaneho majitele firmy jako soukromou osobu a nepouzivala se, nemame je v majetku firmy a stejne ted FU za ne chce platit, ze pry kdyz ma majitel koncesi na nakl. dopravu tak platit musime. Moc tomu nerozumim, v zakone se porad pise, ze pokud nejsou pouzivana k podnikani - nepise se tam o tom, ze majitel ma ZL nebo nema.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
30. 3. 2010 11:30
Dobrý den,
jaká je silniční daň u obytného vozu používaného pro podnikání?