Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 9. 2011 15:19
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na účtování občanského sdružení. Mám občanské sdružení, které se zabývá správou bytů, tzn. vybírá nájemné a zálohy na služby (voda) a dále provádí různé opravy v příslušných bytech. Občanské sdružení účtuji v podvojném účetnictví, je daň.výnosem vybrané nájemné a daň. nákladem částky za opravy v daných bytech? Nikdy jsem obč.sdružení neučtovala, tak tápu....
A jaké další položky může sdružení uplatnit jako daňové či nedaňové (nákup čistících potřeb, kancelářských potřeb, pronájem kanceláře, nákup počítače...)?
Občanské sdružení je neziskovou organizací, jak to bude v případě daňového přiznání - bude vykazovat obč.sdružení zisk/ztrátu...?
Děkuji moc za odpověď.
Markéta
Prosím, může mi někdo poradit, či případně odkázat na nějakou literaturu, kde bych se mohla více o tomto tématu dozvědět?
Děkuji.