Občanské sdružení

• 5. 9. 2011 15:19

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na účtování občanského sdružení. Mám občanské sdružení, které se zabývá správou bytů, tzn. vybírá nájemné a zálohy na služby (voda) a dále provádí různé opravy v příslušných bytech. Občanské sdružení účtuji v podvojném účetnictví, je daň.výnosem vybrané nájemné a daň. nákladem částky za opravy v daných bytech? Nikdy jsem obč.sdružení neučtovala, tak tápu....
    A jaké další položky může sdružení uplatnit jako daňové či nedaňové (nákup čistících potřeb, kancelářských potřeb, pronájem kanceláře, nákup počítače...)?

Občanské sdružení je neziskovou organizací, jak to bude v případě daňového přiznání - bude vykazovat obč.sdružení zisk/ztrátu...?

Děkuji moc za odpověď.

Markéta

Prosím, může mi někdo poradit, či případně odkázat na nějakou literaturu, kde bych se mohla více o tomto tématu dozvědět?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 12. 2011 20:08

autorka

Dobrý den,

tato problematika je poněkud složitější. Mnoho dotazů, jejichž vysvětlení přesahuje možnosti tohoto fóra.  Neziskovým organizacím se věnuje např. Růžena Růžičková - Neziskové organizace).

Dagmar Kučerová  ::)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).