Re: Co s promlčenými závazky z roku 2005
Stát nechce dodanit všechny závazky, ale jen ty, které byly v minulosti výdajem na dosažení, zajištění a udržení zdanitelných příjmů.
Vy určitě ten pronájem auta v daňových nákladech máte, že. Zahrnuli jste tedy do základu daně a měli vlivem tohoto dokladu nižší DPPO. Jelikož jste svůj závazek nezaplatili, chce stát, abyste to zase naopak dodanili a měli tedy vlivem tohoto dodanění vyšší DPPO.
Nemá ing.Hovorka nějaký fígl?:-)
Ano, to je mi jasné, jde o to, že člověk začne s nějakou účetní a daňovou operací a pak zjistí, že schválí nový zákon a tak jak začal účtovat, tak už to přestává být výhodné.
Ten závazek vyplacen nebude, já jen přemýšlím, jestli by nebyla možná nějaká vhodná kompenzace...nepřišel na to např. pan Ing. Hovorka?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
30. 3. 2010 22:59
Dobrý den, chci se zeptat, s.r.o. má závazek za pronájem automobilu (pronajímal ho jednatel společnosti). Je z roku 2005, už bude promlčený, ale musí ho s.r.o. zdanit? V podstatě ten jednatel nic nedostal, šlo jen o to, že s.r.o. nemělo žádný svůj automobil, tak si muselo od jednatele pronajmout za cenu obvyklou, jednatel ale peníze jak jsem psala nikdy nedostal, takže to nebyl ani příjem...
Děkuji
L.