Re: roční výkaz - statistický úřad, popr
My jste to obdrželi taky. Jsme FO, ale děláme to svépomocí, takže tento termín stihnout musíme a pravdivě napsat vše také :-)
Domluvte se s nimi, je to přeci jen statistický úřad. Zase něco nového si vymysleli, aby byla vidět, že si peníze zaslouží, že přeci něco dělají :-)
jj, telefon tu je, tak zkusím domluvu, jinak mi nic jiného nezbude než nad tím sedět i po večerech :-) Děkuji a pěkný den.
Hlavně jim - nejlépe písemně - oznamte, že máte prodloužený termín přiznání k 30.06.2010. Oni Vám sdělí nový termín, do kdy to budete muset odevzdat. Pokud nemáte informace z účetnictví, tak by Vám mohl pomoci ten poradce, on musí přece mít údaje z ropzvahy a výsledovky, jinak by nemohl zpracovat přiznání a celou závěrku.
Doporučuju z vlastní zkušenosti dělat mrtvého brouka. K nám tiskopisy chodily mnoho let, tehdejší účetní je házela do koše a byl klid. Opravdu klid, nikdy nikdo nic neurgoval.
Pak přišla účetní nová, aktivní, vyplnila první výkaz a nejenže jich od té doby chodilo stál víc, ale jak statistici jednou zaznameli život, prudili, připomínali se a vyhrožovali. Jednu dobu jsme vyplňovali MĚSÍČNÍ výkazy, nechápali, že do 15. v měsící jim to nedáme, když ještě nemám měsíc uzavřený, na DPH byl čas a oni prudili.
Takže dle teorie, že statistika je přesný soubor nepřesných čísel, jsme tam psali sále stejné cifry. Pak dali asi po 2 letech s měsíčním otravováním pokoj, ale tenhle roční nám posílají furt. Až ho dostanou, tak ho dostanou, naše firma celostátní průser rozhodně nezmění.
Re: Pro Mirku - pokuta až 100 tis. Kč
tak na tu pokutu fakt nemám.... zkusím si domluvit posunutí termínu, když po tom výkazu tak touží. Je fakt, že to není jak stíhat, ještě mám příští týden dělat daň. přiznání do Rakouska, na konci dubna do Německa, mzdy, DPH, závěrky.... Oni se asi na úřadu nudí, taky se tak chci mít :-)
KOlik ještě úřadů bude nebohého podnikatele prudit? Počítejte, finančák s X druhy daní, sociálka, Y zdravotních pojištoven, statistici s Z druhů výkazů, bezpečnost práce, kooperativa, životní prostředí, úřad práce a jeho inspektorát .... člověk chtěl sám sebe živit a možná ještě dát práci pár dalším lidem a takovéhle papírování kolem. Nakonec zjistíte, že to účetnictví je vlastně ze všeho ouřadování nejjednodušší.
Nikdo Vám není povinen nic dokazovat, Vy jste povinna si je zjistit, vyplývá to ze zákona, kdy každý rok je zveřejňována povinnost k různým výkazům. Tím nechci říci, že výkazy zpracovávám s radostí, ale existuje také termín "kvalifikovaný odhad".
Zrovna dělám "kvalifikovaný odhad" a tolik sprostých slov létá.Ať mi někdo vysvětlí, proč chtění pokaždé něco jinýho. Rozházet náklady v tomto výkazu je fakt něco!!! Přeji všem příjemný zážitek při vyplňování. Odešlu s předstihem a pak nastupuji zaslouženou dovolenous vypnutým telefonem
Nikdo Vám není povinen nic dokazovat, Vy jste povinna
>si je zjistit, vyplývá to ze zákona, kdy každý rok je
>zveřejňována povinnost k různým výkazům.
Existuje někde vyčerpávající přehled, které všechny zákony musí podnikatel znát, chápat jejich souvislosti a vyznat se v nich i o půlnoci? Normální právník celou sbírku zákonů nezvládne, ale my musíme znát vše i s prováděcími předpisy, nařízeními vlády a vyhláškami obcí, ve verzích platných před třemi lety průběžně až do teď a nejlépe i tušit, co bude platit za rok.
Vyplňujte si co chcete, já už jsem pro teď přiznaná a dlabu na celou státní správu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2010 11:25
Dobrý den,
prosím zkušené účetní, přišlo mi z ČSÚ tiskopis Roční výkaz ekonomických subjektů ..... za rok 2009. Vidím tento tiskopis poprvé v životě, nikdy tady ani výkazy na ČSÚ nebyly dělány, letos poprvé za celou existenci firmy. Asi 6 oboustraných listů A4, má to formu jakoby tiskopis na FÚ za přiznání PO, kde chtějí aktiva, finanční aktiva, výnosy, náklady - rozvaha, výsledovka. Mě by zajímalo, zda to musí odpovídat úplné pravdě. Přiznání PO nám dělá daňový poradce, ani v účetním sofwaru nemůžu vytisknout rozvahu a výsledovku, protože náš inteligentní software to neumí :-)) Přiznání PO budeme podávat až v červnu, požádáno o odklad, není účetnictví ani uzavřeno a výkaz chtějí do 16.4. 2010. Absolutně nevím jaké účty např. do derivátových operací apod. co tu po mě chtějí, protože nám vše dělá poradce. Je nutné to posílat? Asi ano, když to zaslali.... Jen nevím, jak to mám sestavit, když není uzavřen rok 2009. Děkuji za veškeré rady a tipy.