Re: 1% vstupní ceny vozidla, při paušálu
K základu daně zaměstnance a vyměřov. základu pro SP a ZP se zahrnuje 1 % z ceny vozidla v případě, že bylo auto přenecháno zaměstnanci bezplatně i k soukromému užití.
Pokud bylo auto zapůjčeno cizí osobě (t.j. i zaměstnanci k soukromému užití), pak nelze uplatnit paušál dle § 25 odst. 2 písm. zt).
Za zapůjčení vozidla cizí osobě se nepovažuje přenechání vozidla zaměstnanci k pracovní cestě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
31. 3. 2010 14:17
Chci uplatnit paušál na auto 5000 měsícně, se kterým jezdí zaměstnanci na prac.cesty. A zjistila jsem, že - Poskytuje-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se za příjem zaměstnance částka ve výši 1 % vstupní ceny vozidla za každý i započatý kalendářní měsíc poskytnutí vozidla.
To znamená, že pokud auto má hodnotu 30000tis, vyjde mi 300 Kč, ale min.hranice je 1000 kč. to mám jako napsat do prémií do mzdy toho zaměstnance, nebo kam? nebo jsem to pochopila špatně?? nebo mi za to maj zaplatit ti zaměstnanci, že s ním jezdí? jsem z toho jelen!!