Re: Nemoc-invalidní důchod
pokud nepracuje,ale přesto ho máte ve stavu, tak má zažádáno písemně o neplac. volno od-do? Je toto volno schválené zam-telem?
Pokud ano, potom za dobu neplac. volna není nárok na nemoc. dávky. Pokud o neplac. volno nepožádal, tak ho vedete jako neomluvenou absenci? To by ale dlužil na zdrav. poj. U neoml. absence se musí srazit a ovdádět ZP i u poj., kteří jsou vedeni v kat., za kterou je plátcem stát, tedy i u tohoto zam-ce. Takže pochybuji, že máte toto ZP vyřešené. Je to paradox, ale nemoc neoml. absenci ruší.
Takže musíte nějak dořešit hlavně, jak má omluvenou/neomluvenou nepřítomnost v práci. Od toho se vše odvíjí (také příp. náhrada mzdy za 1. 14 KD - pokud by měl nárok na nemocenskou - tak nemá stejně rozepsané směny, tudíž mu nic neuchází)
Za zdravotní pojištění nic nedluží. Když pobírá invalidní důchod, je za něj plátcem pojistného stát.
no tak to je zapeklitá situace, jak to řešit? Asi se bude divit, až na něho vyrukujete, že dluží za 9 měs. zdrav. poj., pokud ho tedy budete vést na neoml. absenci
a pak - máte rozepsané jeho směny, kdy měl pracovat? Řešit bych to nechtěla - to se mělo řešit hned, když odcházel do PID. Buď měl požádat o skončení PP, pokud nechtěl do práce chodit nebo měl pracovat dál (třeba omezeně - záleželo by na verdiktu záv. lékaře). Proč ho tedy odhlašovala bývalá mzd. úč. ze SP a ZP?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
1. 4. 2010 7:52
Dobrý den, mám prosbu jak řešit- převzala jsem mzdy v roce 2010
pracovník v 07/2009 šel do plného invalidního důchodu -marodil rok, dále nepracuje a teď přišla neschopenka.
dívala jsem se do podkladů a zjistila jsem, že odchodem o PID byl odhlášen od nemocenského pojištění a byla provedena změna hlášení pro zdravotní pojištovnu.
Co s neschopenkou, na náhradu mzdy v době nemoci nemá nárok(nejsou plánované směny) ale co nemocenská, bylo správně, že je odhlášen od nem.pojištění? Díky za rady. Lída