Zpětné ukončení PP ve zkuš. době

• (neregistrovaný)

1. 4. 2010 10:15

Dobrý den, potřebuji vědět jak a do kdy mám/musím písemně postupovat vůči svému bývalému zaměstnavateli ve věci zápočtového listu (dále ZL) se správným datem skončení PP. Situace: vznik PP 15.2., vznik prac. nesch. 26.2. (stále trvá), v oznámení o zrušení PP ze dne 25.3. stojí, že se mnou ruší PP ve zkuš. době ke dni 25.3. (ano četla jsem diskusi zda "ke dni" nebo "dne", ale o to mi nejde), nicméně toto oznámení jsem na poště převzala 31.3. a PP nemůže být zrušen zpětně, PP tedy skončil až doručením oznámení o zrušení PP, že? A proto chci, aby v mém ZL bylo jako darum ukončení PP datum 31.3. Jak toto sdělit býv. zaměstnavateli, aby v mém ZL byl uveden jako poslední den PP až 31.3. a ne 25.3.? Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2010 10:44

pája

Re: Zpětné ukončení PP ve zkuš. době
      >Dobrý den, potřebuji vědět jak a do kdy mám/musím
      >písemně postupovat vůči svému bývalému zaměstnavateli ve
      >věci zápočtového listu (dále ZL) se správným datem
      >skončení PP. Situace: vznik PP 15.2., vznik prac. nesch.
      >26.2. (stále trvá), v oznámení o zrušení PP ze dne
      >25.3. stojí, že se mnou ruší PP ve zkuš. době ke dni 25.3.
      >(ano četla jsem diskusi zda "ke dni" nebo "dne", ale o
      >to mi nejde), nicméně toto oznámení jsem na poště
      >převzala 31.3. a PP nemůže být zrušen zpětně, PP tedy
      >skončil až doručením oznámení o zrušení PP, že?

ANO, pokud nebyl stanoven v rozhodnutí den pozdější
      A proto
      >chci, aby v mém ZL bylo jako darum ukončení PP datum
      >31.3. Jak toto sdělit býv. zaměstnavateli, aby v mém ZL
      >byl uveden jako poslední den PP až 31.3. a ne 25.3.?
      >Děkuji za odpověď.
      Pošlete mu kopii toho ZL, který Vám vydali, napište to, co píšete zde, odkažte se na § 66 ZP o zrušení PP ve zk.době s tím, že žádáte o neprodlené vystavení správného ZL, pokud tak neučiní, že podáváte podnět na obl.inspektorát práce.

• 1. 4. 2010 12:10

Kiki (neregistrovaný)

Díky moc, jen ještě mi ZL nevystavili, řeším to předem, ale postup je předpokládám stejný, tj. poslat výzvu, že s odkazem na uvedený paragraf a výše uvedené žádám vystavení ZL do data 31.3. Ještě jednou díky!

• 1. 4. 2010 13:21

pája

Proč výzvy? Mají povinnost při ukončení PP vydat ZL, Vy si ho musíte ale převzít,nemají povinnost Vám ho někam posílat, čili se dostavte do fy,trvejte na vydáání ZKL, pokud tam bude špatný datum ukončení PP,nepřebírejte a trvejte na opravě s pohrůžkou stížnosti na OIP a uvidíte, že to klapne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).