Re: nákup ze Slovenska a pak prodej na S
Pokud jste plátci daně, dodají vám bez dph, vy zdaníte ve svém přiznání na ř. 3 a 44 + -,
a při prodeji na Slovensko dáte do ř. 20 jako dodání zboží do EU ř. 20 bez daně a do souhrnného hlášení , vše za předpokladu , že jste oba plátci daně
Re: nákup ze Slovenska a pak prodej na S
Tak by to bylo možné, pokud by zboží bylo přepraveno ze Slovenska do ČR a následně zpět na Slovensko. Ale já jsem to pochopila tak, že bylo na Slovensku nakoupeno a nepřepraveno do ČR, ale namontováno hned na Slovensku. Pak by se nejednalo o pořízení zboží z jiného čl. státu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
2. 4. 2010 18:23
Prosím o radu,
jsme s.r.o. registrovaná k dani v ČR. Nakoupíme od slovenské firmy-platce DPH elektrozařízení. Pak jej dodáme jako součást našeho zařízení jiné slovenské firmě-také registrované k dani na Slovensku,místo plnění Slovensko.
Bude mi slovenská firma fakturovat zařízení bez DPH, já to budu brát jako dovoz?
Díky za radu