Mám podepsanou pracovní smlouvu u jednoho zaměstnavatele. Zatím je to můj jediný příjem. U něj mám podepsané i prohlášení. Nyní mi bylo nabídnuto místo na dohodu o pracovní činnosti u jiné firmy. Práci budu vykonávat doma, jedná se o programování. Vím, že nemohu podepsat prohlášení u tohoto druhého zaměstnavatele. Je v této mé situaci ještě nějaký zádrhel? A pro případ, že budu mít např z DoPČ 10.000 hrubého měsíčně - odvádí se ZP i SP a daň bude zálohová? Na konci roku 2010 si asi budu povinna podat DPFO, je to tak??
Re: Pracovni smlouva + dohoda o prac.čin
Z DPČ se skutečně odvádí SP i ZP, daň bude při 10 000,- výdělku zálohová a Vy budete mít povinnost podat daňové přiznání, kde sečtete oba výdělky a spočítáte souhrnně daň.
2. 4. 2010 22:17
Mám podepsanou pracovní smlouvu u jednoho zaměstnavatele. Zatím je to můj jediný příjem. U něj mám podepsané i prohlášení.
Nyní mi bylo nabídnuto místo na dohodu o pracovní činnosti u jiné firmy. Práci budu vykonávat doma, jedná se o programování.
Vím, že nemohu podepsat prohlášení u tohoto druhého zaměstnavatele.
Je v této mé situaci ještě nějaký zádrhel?
A pro případ, že budu mít např z DoPČ 10.000 hrubého měsíčně - odvádí se ZP i SP a daň bude zálohová? Na konci roku 2010 si asi budu povinna podat DPFO, je to tak??