Re: Dohoda o provedení práce - bez odvod
O tom, jestli bude srážena zálohová daň (s uplatněním slevy na poplatníka nebo bez uplatnění slevy) a nebo srážková daň, se rozhodnete podle toho, zda budou mít tito zaměstnanci podepsané prohlášení poplatníka. Zaměstnanec může mít podepsané prohlášení současně pouze u jednoho zaměstnavatele.
Pokud tedy studenti nebudou mít již podepsáno jinde, mohou podepsat u vás. U osob v evidenci na ÚP je pravděpodobnost, že by měli současně podepsáno jinde je minimální. V každém případě se ale jako plátce těchto daní musíte na FÚ přihlásit, protože za celý rok budete muset udělat vyúčtování těchto daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
4. 4. 2010 8:32
Dobrý den,
najal jsem pár osob na dohodu o provedení práce, ale jsou to buď studenti nebo nezaměstnaní na úřadu práce.
Dohodl jsem se s nimi, že se z zálohové daně bude strhávat sleva na poplatníka a je tak daň nula.
Mám se tedy přihlašovat k registraci dani z příjmu ze závislé činnosti?
Děkuji