Dohoda o provedení práce - bez odvodu

• (neregistrovaný)

4. 4. 2010 8:32

Dobrý den,

najal jsem pár osob na dohodu o provedení práce, ale jsou to buď studenti nebo nezaměstnaní na úřadu práce.

Dohodl jsem se s nimi, že se z zálohové daně bude strhávat sleva na poplatníka a je tak daň nula.

Mám se tedy přihlašovat k registraci dani z příjmu ze závislé činnosti?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2010 8:40

xJ (neregistrovaný)

Re: Dohoda o provedení práce - bez odvod
      O tom, jestli bude srážena zálohová daň (s uplatněním slevy na poplatníka nebo bez uplatnění slevy) a nebo srážková daň, se rozhodnete podle toho, zda budou mít tito zaměstnanci podepsané prohlášení poplatníka. Zaměstnanec může mít podepsané prohlášení současně pouze u jednoho zaměstnavatele.
      Pokud tedy studenti nebudou mít již podepsáno jinde, mohou podepsat u vás. U osob v evidenci na ÚP je pravděpodobnost, že by měli současně podepsáno jinde je minimální. V každém případě se ale jako plátce těchto daní musíte na FÚ přihlásit, protože za celý rok budete muset udělat vyúčtování těchto daní.

• 4. 4. 2010 10:04

DanaS (neregistrovaný)

Re: Dohoda o provedení práce - bez odvod
      A pokud je v evidenci ÚP, musí předložit pracovní smlouvu, nahlásit na ÚP , a nesmí mít hrubý příjem vyšší než 4000 Kč.Každý měsíc předkládat na ÚP potvrzení o výdělku. Jinak bude vyřazen z ÚP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).