Re: Závěrka
To je jednoduché, máte určitě tzv. saldokonta dodavatelů a odběratelů. Co máte v přehledu nezaplacených faktur např. odběratelů, Vám musí souhlasit se stavem na účtu 311. Jinak musíte dohledávat, kde je rozdíl, což bývá obvykle trochu legrace, ale dá se na to přijít. A obdobně dodavatele.
Dobrý den, velmi děkuji za odpověď, podle tiskových sestav saldokonto máme v účetnictví rozděleno podle č.účtů, a nebo v prvotních dokladech např. u vydaných faktur můžeme vytisknout Výpis neuhrazených pohledávek k určitému datu. Takže to porovnat s obratem účtu 311.. Díky pěkný den O.
A měl byste udělat inventury všech účtů v rozvaze, nejen 311 a 321. Vždy musí být s čím porovnávat stav v účetnictví a stav ve skutečnosti (banky - bankovní výpisy, peníze - inventura hotovosti, majetek - evidence majetku a skutečný stav, zásoby - skladové karty a skutečný stav, zaměstnanci, OSSZ, ZP,daň z příjmů FO - rekapitulace mezd za prosinec...a td, atd)
Zdravím a opět děkuji za info, slečně Wendy..
Nevíte zda se neprodává popř. nelze stáhnout z netu nějaký dost podrobný "manuál" k provádění závěrek, pokud možno krok za krokem? Když už má v tom člověk praxi, je to něco jiného, než začátečník, který vidí jen ty kvaaanta věcí co musí udělat :)
>>>>>>To je jednoduché, máte určitě tzv. saldokonta
>>>>>>dodavatelů a odběratelů. Co máte v přehledu
>>>>>>nezaplacených
>>>>>>faktur např. odběratelů, Vám musí souhlasit se stavem
>>>>>>na
>>>>>>účtu 311. Jinak musíte dohledávat, kde je rozdíl, což
>>>>>>bývá obvykle trochu legrace, ale dá se na to přijít.
>>>>>>A
>>>>>>obdobně dodavatele.
>>>>>
>>>>>Doplním, zvláště pokud to děláte poprvé, je dobré
>>>>>rozeslat odběratelům tzv. odsouhlasovací dopisy, kde
>>>>>uvedete Váš stav pohledávek vůči nim k např. 31. 12.
>>>>>a
>>>>>oni
>>>>>Vám ho potvrdí, nebo uvedou rozdíl.
>>>>
>>>>
>>>>Dobrý den, velmi děkuji za odpověď, podle tiskových
>>>>sestav saldokonto máme v účetnictví rozděleno podle
>>>>č.účtů, a nebo v prvotních dokladech např. u vydaných
>>>>faktur můžeme vytisknout Výpis neuhrazených
>>>>pohledávek
>>>>k
>>>>určitému datu. Takže to porovnat s obratem účtu 311..
>>>>Díky pěkný den O.
>>>A měl byste udělat inventury všech účtů v rozvaze,
>>>nejen 311 a 321. Vždy musí být s čím porovnávat stav
>>>v
>>>účetnictví a stav ve skutečnosti (banky - bankovní
>>>výpisy, peníze - inventura hotovosti, majetek -
>>>evidence
>>>majetku a skutečný stav, zásoby - skladové karty a
>>>skutečný stav, zaměstnanci, OSSZ, ZP,daň z příjmů FO
>>>-
>>>rekapitulace mezd za prosinec...a td, atd)
>>
>>
>>Zdravím a opět děkuji za info, slečně Wendy..
>Máte zájem a to je nejdůležitější, držím palce a kdyby
>jste potřeboval, nechte i mejl, dělám na živnosták
>účetní poradenství. PS. tak slečno už mi fakt nikdo
>hoodně dlouho neřekl:-)))))))
Děkuji a zdravím, můj email: oveckin.oveckin@seznam.cz, prosím o zaslání Vašeho, je totiž dost možné že Vaše služby využiji..
p.s. doufám že se za to oslovení nezlobíte :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 4. 2010 11:50
Zdravím, budu dělat závěrku v podv.ú. a jsem úplný začátečník, chci se zeptat, s čím a jak začít? Pročetl jsem si dřívější diskuse, kde je vypsán postup v kostce, ale potřebuji to trochu do hloubky a z praxe.. Poradili mi, abych nejdříve zkontroloval účty 321 a 311 ale s čím je porovnat? předem díky za odpověď. O.