Zacatecnik - HPP+DPP

• (neregistrovaný)

6. 4. 2010 18:43

moc prosim o radu

zamestnankyne ma HPP na 14000hrubeho, k tomu vzala uklid na dohodu 2000kc (u jednoho zamestnavatele). Ja tu dohodu brala srazkovou dani jako ostatni dohody, az tady ctu, ze jsem to mela vzit zalohove.

Je to velkej prusvih? FU jsem neobrala, dane jsou stejne, ale je to posilane na jiny ucet. A navic minuly rok to tak mela dva mesice. Znamena to, ze musim opravit vykazy pro FU? Nebo za ten lonsky rok se na to mam uz vykaslat?

A kdybych to chtela za letosek opravit - staci zajit na FU, ze jsem ty castky posilala jinam?

jezismarja, to jsem to zas pekne povorala...vubec nevim co ted s tim.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 4. 2010 9:33

markov (neregistrovaný)

Re: zacatecnik - HPP+DPP
      Daně nemůžou být stejné - oba prac. poměry se měly zdanit dohromady a protože v hlavním PP má jistě podepsané daňové prohlášení, to by se jí vztahovalo i na DPP. "Obrala" jste tedy přinejmenším zaměstnance - zcela zbytečná srážková daň, která mohla být zálohová s uplatněnými slevami.
      Jak jste jí dělala roční zúčtování? Jen za hlavní PP?
      Já bych opravila všechno - i ten loňský rok. Jenom "zajít na FÚ" nestačí, je potřeba mzdy zpětně přepočítat, srovnat s již provedenými odvody daně a vyčíslit rozdíly. Pokud máte běžně v odvodech srážkovou daň (další "dohodáře"), pak o přeplatky na srážkové dani snižte nejbližší odvod/y daně. Totéž u zálohové daně - případně daně navyště o sražené nedoplatky. Tyto "opravy" pak promítněte ve Vyúčtování zálohové a srážkové daně za rok 2010. O vypořádání roku 2009, kde jsou Vyúčtování již podaná, se dohodněte se svým správcem daně.

• 7. 4. 2010 9:46

mmmm (neregistrovaný)

Re: zacatecnik - HPP+DPP
      díky za odpověď, 2010 opravím jak píšete.

ale počítám 2009 a rozhodně jsem ji neobrala. Ona měla 01-10 17tis hrubeho a až 11-12 14tis hrubeho a 2000dohodu, takže i když vezmu v úvahu všechny slevy a nezdanitelné částky, tak to vyjde nakonec stejně ať již dělám zúčtování s i bez té dohody.
      Myslíte že i v takovém případě je potřeba to celé otevřít a opravit...?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).