Re: Vyúčtování elektřiny.
Pokud jste si začala uplatňovat DPH na vstupu až od 1.7.09, tak také na vyúčtování si při odpočtu uplatněte jen toto DPH. Ostatní zálohy berte jen jako zaplacenou zálohu finanční a odečtěte včetně DPH od konečného vyúčtování
Příklad KF pro zjednodušení sazba r.2009)
základ 10.000 DPH 19% 1900 celkem 11900
odpočet záloh -5.000 - 950 - 5950
------------------------------------------------------------------------------------
K úhradě 5000 950 5950
vy si odečtete -2500 -475 - 2975
--------------------------------------------------------------------------------------
7500 1425 8925
odpočet záloh do 1.7. - 5950
---------------------------------------------------------------------------------
K úhradě 2975
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
6. 4. 2010 19:43
Dobrý večer, poprosím o radu, úplně jsem se zamotala do účtování
s.r.o., které se stalo od 1.7.2009 plátcem DPH. Veškeré zálohy na energie jsem účtovala na 314A do 30.6. a pak jsem uplatňovala u dalších záloh po 1.7. DPH. Teď mi přišlo vyúčtování za r.2009, kde mi vlastně nesedí jejich rozúčtování záloh a DPH ze záloh podle nich.
Dohadnou položku mám klasicky tvořenou, s účtováním nákladů snad by neměl být problém, ale obávám se toho DPH ?
Děkuji moc předem na Vaše názory!