Re: jakým kurzem přepočíst DPH v německu
JJ, postupujeme dle zvláštního režimu. Jen jsem se zamotala v kurzovém přepočtu Kč na EURa. Když nám vystaví zahr. dodavatel fa. v Eur, tak ji přepočítáváme kurzem ČNB v den vystaveni dokladu a ne dnem DUZP, ale daň vypočtenou v Kč na EUR jaksi nedokážu odvodit. Ale myslím, že je správně dnem, kdy se naposled přejížděl daný stát.
Re: jakým kurzem přepočíst DPH v německu
asi ano, udělala bych přepočet taky dnem posledního přejezdu státu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 4. 2010 10:19
Dobrý den,
potřebovala bych poradit, zpracovávám daňové přiznání do Rakouska a Německa, kde jsme plátci daně z obratu za přejezd přes tyto státy. Jsme CK a každý týden jezdíme do zahraničí autobusem. Autobusový dopravce nám fakturuje za odvoz klientů částku v Kč, z této částky musím přepočíst dle kilometrů rakouskou popř. německou daň. Mám ji vypočtenu v českých korunách dle dodané faktury, ale nevím jakým kurzem mám přepočíst koruny na eura.
Př. autobus vyjede 9.4. z ČR, dne 9.4. jede i přes rakousku (ujede tam 300 km), dojede do chorvatska 10.4.. dne 10.4. vyjede z chorvatska a 11.4. přejíždí opět přes rakousko 300 km a přijíždí do ČR. dne 12.4. vystaví aut. spol. fakturu na 50.000,- s DUZP 11.4. a z těch 50000,- vypočtu daň za 600 km ujetých v rakousku - bude činit 1300,- Kč - jakým kurzem mám přepčíst těch 1300,- Kč na EURA?? Dnem posledního přejezdu přes rakousko nebo dnem vystavení fa?